Corrective exercise VS “Shut up and lift”

ᑕOᖇᖇEᑕTIᐯE E᙭EᖇᑕIᔕE ᐯᔕ “ᔕᕼᑌT ᑌᑭ ᗩᑎᗪ ᒪIᖴT”

Een generatie personal trainers zijn overtuigd om kant-& klare-assessments te gebruiken om ‘bewegingsstoornissen’ te identificeren en ‘corrigerende oefeningen’ voor te schrijven om ze aan te pakken.

Ze bedoelen het goed, maar zoals zo vaak gebeurt in de fitnessbranche, lopen ze voor op zichzelf. Er zijn niet alleen geen universeel overeengekomen standaarden voor beweging, maar we weten nu ook dat de manier waarop mensen bewegen niet echt letsel voorspelt.

Wat sommigen ‘disfunctioneel’ noemen, valt misschien gewoon binnen het normale bereik van bewegingsvariaties.

Aan de andere kant doen sommige trainers geen enkele vorm van beoordeling en pleiten ze ervoor om klanten meteen onder de lat te plaatsen, zelfs als het hun eerste keer in de fitness is. Dit kan problematisch zijn als de trainer de klant niet helpt bij het vinden van de optimale trainingsopstellingen of als hij een weerstand gebruikt die men niet aankan.

Oordeel: Een klant lukraak aan zwaar tillen zetten kan hem in gevaar brengen. Gebruik oefeningsspecifieke beoordelingen om het beste startpunt van je klant te vinden voor oefeningen zoals squats en deadlifts.

Deel deze post:

Facebook
Twitter
LinkedIn