Moderate & high reps VS Lower reps

ᗰOᗪEᖇᗩTE & ᕼIGᕼ ᖇEᑭᔕ ᐯᔕ ᒪOᗯEᖇ ᖇEᑭᔕ

Klassieke trainingswijsheid vertelt ons dat zes tot twaalf herhalingen het optimale bereik is voor hypertrofie. Als het lager is, bouw je voornamelijk kracht op. Hoger en je vergroot je uithoudingsvermogen en hypertrophy.

Die richtlijnen werken goed genoeg in het begin, maar ze vertellen niet het hele verhaal. Het laatste onderzoek toont aan dat elk rep-bereik hypertrofie kan veroorzaken, zolang het volume hoog genoeg is en de sets dichtbij genoeg worden genomen om te mislukken.

Dat gezegd hebbende, blijft het bereik met matige herhalingen een handige, goede plek voor de meeste klanten.

Trainen met een lagere herhaling vereist meer herstel tussen sets, waardoor de trainingssessies langer worden of de hoeveelheid werk die je in de toegewezen tijd kunt doen, wordt verminderd. Daarnaast zijn sets met veel herhalingen die tot ‘faillure’ gaan best pijnlijk en gaat de gemiddelde PT-klant dit niet als aangenaam ervaren.

Oordeel: als het primaire doel van een klant hypertrofie (spiergroei) is, zijn zes tot twaalf herhalingen altijd het handigste bereik. Maar als een klant zijn spierkracht wil maximaliseren, zijn de meeste regels dat je lager in reps moet gaan.

Deel deze post:

Facebook
Twitter
LinkedIn