De favoriete oefening van trainer Philip

Mijn favoriete oefening: De meeste mensen die trainen focussen zich graag op de zichtbare “push” spieren.Wanneer je je borst, schouders, triceps en zelfs buikspieren traint, ben je eigenlijk aan het werken aan een disbalans tussen je voorste en achterste keten. Dit leidt op termijn tot een spierdisbalans waaruit blessures zullen volgen.

De meeste work-out schema’s bevatten niet genoeg schouder exorotatie en scapulair werk om het hoge volume aan “push” oefeningen te compenseren. Een slecht postuur, voorwaarts afhangende schouders, beter gekend als “rounded shoulders” zal hieruit volgen. Om dit te vermijden, we willen namelijk gezonde schouders en een mooi postuur behouden, heb ik hier mijn favoriete versie van de ‘facepull’ weergegeven.

Een oefening die zowel je trapezius, posterior deltoïdeus, romboïdeus en de spieren van de rotator cuff traint. Ik doe deze oefening het liefst met één touw (zo kan je het schoudergewricht nog net iets beter opendraaien) en één arm tegelijkertijd zodat beide kanten precies evenveel kracht leveren.Probeer je hand goed extern te roteren, trek je hand dus zodanig dat je duim achter je wijst aan het einde van de herhaling. Zorg dat de “pulley” vanwaar je trekt hoger opgesteld is dan ooghoogte en dat je ellebogen naar beneden wijzen en niet hoger eindigen dan schouderhoogte om je gewrichten in een gezonde positie te houden.

Ik raad aan deze oefening minimaal 2 keer per week uit te voeren voor telkens 3 reeksen van 10 tot 15 herhalingen met een gewicht dat wel uitdagend is, maar zeker niet tot compleet spierfalen, want de uitvoering moet strikt blijven.

Hieronder de oefening zoals deze moet uitgevoerd worden:

Deel deze post:

Facebook
Twitter
LinkedIn