Healthy VS Body positivity

ᕼEᗩᒪTᕼY ᐯᔕ ᗷOᗪY ᑭOᔕITIᐯITY


Om deze post te maken heb ik lang nagedacht of ik deze mag/kan schrijven. Toch zou ik graag mijn mening delen omtrent dit topic op een respectvolle manier voor ieder.


Cosmopolitan heeft onlangs een editie uitgebracht waar iets vollere vrouwen op de cover stonden met als zin:
‘This is healthy!’


Als we spreken over gezondheid moeten we eerst en vooral een onderscheid maken tussen fysieke en mentale gezondheid.


Mentale gezondheid: gelukkig zijn, blij zijn met jezelf, trots zijn op jezelf,… Dit kunnen we onder de noemer van ‘Body Positivity’ steken. Mannen of vrouwen die iets zwaarder zijn, kunnen hier perfect gelukkig mee zijn en daar is N̳I̳E̳T̳S̳ mis mee!
De norm hoe dat de maatschappij naar een lichaam kijkt is vaak fout en andere mensen mogen niet zeggen dat jij niet gelukkig mag/kan zijn met een kilootje extra.
Dus als deze cover ‘body positivity’ wil promoten: Good Job!


Fysieke gezondheid: waarden in je lichaam zijn goed.
Helaas zijn onze gezondheidswaarden niet optimaal als we met een té hoge BMI rondlopen.
Obesitas brengt nu eenmaal gezondheidsrisico’s met zich mee. Bijvoorbeeld: hart-en vaatziekten, diabetis, ademhalingsproblemen,…
Rond dat feit kunnen we helaas niet rond, het is wetenschappelijk bewezen.


Dus de media mag en moet naar mijn mening ‘body positivity’ promoten! Kei hard! Want niet gelukkig zijn met je lichaam is vermoeiend voor de persoon zelf.
Daarnaast vind ik niet dat de media obesitas mag promoten en hun boodschappen duidelijk moet omschrijven. Dat vond ik met deze campagne helaas niet helemaal duidelijk en correct.


Nogmaals, ik wil hier niemand mee tegen de schenen stampen en heb respect voor ieder zijn mening en hoe zij met hun lichaam omgaan, maar mensen mogen niet denken dat obesitas gezond is.

Deel deze post:

Facebook
Twitter
LinkedIn