Hoe je eigen trainingsschema maken?

ᕼOE ᒍE EIGEᑎ TᖇᗩIᑎIᑎGᔕᔕᑕᕼEᗰᗩ ᗰᗩKEᑎ?

Je wilt trainen, maar je wilt niet meteen hulp inschakelen? Met deze tips ga je zelf een schema kunnen opstellen!

1. Het grootste deel van je training moet bestaan uit COMPOUND oefeningen idpv ISOLATIE oefeningen. COMPOUND oefeningen wil zeggen dat je beweging over meerdere gewrichten lopen en dus ook méér spieren gebruiken dan bij een isolatie oefening waarbij je 1 spier aanspreekt.

2. Werk in verschillende REP-RANGES, blijf niet weken aan een stuk met dezelfde REPS (herhalingen) werken, het trainen in verschillende REP-RANGES bevordert spierkracht & spiergroei. Altijd training in dezelfde REP-RANGE gaat zorgen voor gewenning. ( zie vorige post )

3. Train een spiergroep 2-3x/week. Als je met COMPOUND oefeningen gaat werken is dat al een stuk makkelijker te behalen. Spieren hebben best wel wat trainingsvolume nodig om te kunnen veranderen, 1X per week een spiergroep trainen is te weinig.

4. Maak een duurzaam plan voor jou persoonlijke levensstijl. ‘ Consistancy is key! ‘ => Consequent trainen is noodzakelijk om resultaat te krijgen. Dus maak een routine dat haalbaar is in jouw planning. => Combineerbaar met je gezin, werk, andere hobby’s, slaap, …

OPGELET: Een gevaar is het zelf maken van je trainingsplan, kies niet altijd de oefeningen die je graag doet en goed kan, zie dat je ook de ‘weak links’ aanpakt!

Dus ja, ‘Don’t skip legday!’ 😉

Deel deze post:

Facebook
Twitter
LinkedIn