Wat mensen denken dat moeilijk is VS Wat effectief moeilijk is.

ᗯᗩT ᗰEᑎᔕEᑎ ᗪEᑎKEᑎ ᗪᗩT ᗰOEIᒪIᒍK Iᔕ ᐯᔕ ᗯᗩT EᖴᖴEᑕTIEᖴ ᗰOEIᒪIᒍK Iᔕ.

Als mensen gewicht willen verliezen denkt men altijd aan 2 zaken die het belangrijkste zijn: training en eten. ( Rust is ook een ‘key’ pijler, zie in een vd vorige posts )

Voor welke reden dan ook denken de meeste mensen dat training het moeilijkste gedeelte is. Het is misschien niet iedereen zijn favoriete ding om na het werk naar de fitness te gaan, maar eenmaal dat je er bent DOE je sowiso iets. Bewegen is iets dat er van nature in zit bij de mens.

Consequent JUIST eten daarintegen is een pak moeilijker. Het vraagt een pak meer discipline en karakter, want je wordt in de media overladen met ‘quick and easy’ voeding. Gezond eten vraagt een pak meer tijd in de keuken en planning van je koelkast ‘on point’ te houden. Maar hier moet je telkens KEUZES maken omdat er veel makkelijke oplossingen zijn die je ‘goesting’ triggeren, sporten daarintegen is altijd positief als je IETS van beweging doet in je week.

De uitspraak van ‘Abs are made in the kitchen’, die is VOLLEDIG waar! Je kan zo hard trainen als je wilt, maar als je eten niet ‘on point’ staat dan gaat die training vaak ter vergeefs zijn. Kcal verbranden gaat nu eenmaal niet zo snel als Kcal tot je opnemen.

Bewegen/trainen kan iedereen op zijn niveau, maar juist eten is waar het resultaat te ligt.

Deel deze post:

Facebook
Twitter
LinkedIn