Weetjes over Whey

🍼🥛🥤ᗯEETᒍEᔕ OᐯEᖇ ᗯᕼEY🍼🥛🥤

Wat is whey?
Hoe wordt het gemaakt?
Van waar komt het?
______
Whey is een hoog kwaliteit eiwit. Dit is de vloeibare vorm die overblijft na het stremmen van melk. Het vaste stuk ( wrongel ) wordt gebruikt om kaas te maken en het vloeibare gedeelte wordt verfijnd en gedroogd naar poeder. Et voila, whey-poeder.
______
Op de foto rechtsboven staat ‘ 3W ‘, dit verwijst naar de 3 soorten whey. In die pot zitten dus 3 verschillende soorten whey. Namelijk WPC – WPI – WPH.
Say what? 🤔
______
WPC: Whey proteïn concentrate
✅: goede kwaliteit – goedkoopste variant
❌: Hogere lactose waardes
__
WPI: Whey proteïn Isolate
✅: nog beter kwaliteit – meer eiwitten – lager in vetten & koolhydraten – minder lactose ( dus interessanter voor mensen die gevoelig of intolerant zijn aan lactose )
❌: wat duurder
__
WPH: Whey proteïn Hydrolate
✅: zeer makkelijk verteerbaar ( ideaal voor mensen met een gevoelige maag )
❌: minder lekker – duurste variant
______
Voordelen van whey-poeder:
– Effectief bij het triggeren van spiereiwitsynthese
– Bevat hoge leucine waardes
– Makkelijk te consumeren om aan je dagelijkse eiwit inname te komen
– Betaalbare vorm van kwaliteit eiwitten

Deel deze post:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn